fbpx

YouTuber Nathie: ‘Deze 5 games moet elke ondernemer spelen!’

YouTuber Nathie: ‘Deze 5 games moet elke ondernemer spelen!’

Wil je VR zakelijk gaan inzetten? Speel dan eerst eens met de techniek. “Het spelen van games is belangrijk voor je research”, zegt YouTuber Nathie. Gamen leert je volgens hem namelijk veel over de mechanics in VR, bijvoorbeeld hoe de interactie werkt tussen je virtuele hand en objecten.

Even leerzaam is de structuur van games: het binnenkomen en de manier waarop je wordt meegenomen in het spel. Ook in een zakelijke applicatie wil je een gebruiker op een natuurlijke manier begeleiden. Het spelen van VR-games doe je dus niet per se voor de mooie graphics. (hoewel die een fijn extraatje zijn) Let vooral op onderdelen zoals de uitleg en het menu.

 Dit zijn de 5 games die elke ondernemer volgens Nathie moet spelen en researchen:

1 en 2: Half Life Alyx en Vertigo 2

Half life is een goede, high-end, first-person shooter game.
Vertigo 2 is een singleplayer avontuur game. De exacte release date is nog niet bekend, maar je kan al wel een gratis demo spelen en die is heel goed.
Vooral de mechanics van deze games vallen volgens Nathie op. Die zijn heel natuurlijk. “Ze geven je ook meteen een blik op de toekomst, want hier gaan games naartoe”, zegt hij. “Mechanics, gameplay, hoe de besturing werkt, er is heel goed over nagedacht. Alles komt samen.”

Tip: In het boek VR door een zakelijke bril geven Nathie en zijn broer David de Jong veel meer tips, ook over hardware. 

3: Boneworks                                        

De makers van Boneworks noemen hun spel een experimentele ‘physics’ VR-adventure. Physics, omdat deinteractie met objecten natuurgetrouw is. Kleine voorwerpen, zoals een hamer, pak je dus makkelijk op met één hand. Bij grote wapens, zoals een flinke bijl, heb je twee handen nodig. Dat maakt het volgens Nathie bijzonder.

 

4 en 5: Rec Room en AltspaceVR

Dit zijn twee sociale platformen. Hier kun je bijvoorbeeld spelletjes spelen of andere mensen ontmoeten. Ze zijn heel interactief. “Het meest magische is als VR persoonlijk voelt en als het voelt alsof de
andere mensen er echt zijn”, zegt Nathie.
Rec Room draait grotendeels om vermaak en plezier, spelletjes en socializen. Je speelt er bijvoorbeeld multiplayer games zoals paintball. Je kan er ook een eigen VR-ruimte bouwen voor jou en je vrienden of collega’s.
In AltspaceVR kun je events bezoeken zoals een open mic night of je kan er een meditatieles volgen of naar een lezing luisteren.

nog een tip: kijk ook eens naar de blog met 5 tips voor het organiseren van een event in AltspaceVR 

Tip 3: lees waarom AltspaceVR één van de favoriete VR-apps is voor het onderwijs 

Laatste tip: twijfel je over de toepassingen van VR of weet je er nog te weinig van? Lees het boek ‘VR door een zakelijke bril’. Het brengt je in één middag up to speed. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Bestel het boek

Hulp nodig?

VR consultancy
Menu