VR-fails voorkomen met deze do’s and don’ts

VR-fails voorkomen met deze do’s and don’ts

Virtual reality is geweldig dus wat kan er misgaan? Best veel. Mensen vallen en bezeren zich, controllers worden per ongeluk kapotgeslagen en de uiteindelijke VR-ervaring wordt zo toch een afknapper. Gelukkig zijn deze VR-fails gemakkelijk te voorkomen. Hoe? Met goede begeleiding,  voorbereiding en wat gezond verstand. Ziehier de belangrijkste do’s en don’ts.

VR do’s

  • Houd rekening met het perspectief in VR en de houding van het virtuele lichaam. Bekijk een seated experience dus zittend. Anders is er een kans dat de content evenwichtsproblemen veroorzaakt.
  • Laat je een collega of klant voor het eerst VR ervaren? Kijk dan mee, zodat je aanwijzingen kan geven. Niemand zit te wachten op verwarring en frustratie. Stream wat die ander VR ziet naar je smartphone of laptop of, nog leuker, ga voor deze toffe vorm van mixed reality zonder greens screen.
  • Geef de persoon met de VR-bril de ruimte (minimaal 2 m2) en wat privacy (zoals een aparte, afgeschermde kamer).
  • Maak de hoofdbanden van de VR-bril passend. Een slechtzittende bril veroorzaakt hoofdpijn en dat verprutst de ervaring.
  • Gebruik altijd de polsbanden van de controllers. Dit voorkomt dat ze op de grond vallen of door je kantoor worden geslingerd.

VR don’ts

  • Stap niet op de fiets met een VR-bril. Ga er niet mee de straat op. Gebruik gewoon je gezonde verstand.
  • Sla het instellen van de room boundary nooit over, ook niet als je een klant ‘even snel’ iets wil laten zien. Dit is misschien wel de makkelijkste manier om botsingen tegen een bureau, stoel of muur te voorkomen. En zo’n VR-fail kan dodelijk zijn!.
  • Laat VR-newbies niet schrikken met horrorcontent en maak ze niet misselijk in een VR-rollercoaster. Het is niet aardig. Je faalt als begeleider.
  • VR- fails zijn niet funny! Mensen kunnen enorm schrikken en zich serieus bezeren. Bij een volgende VR-ervaring (als ze het al een tweede keer willen proberen) voelen ze zich ongetwijfeld een stuk onzekerder en onveiliger. Dat is niet grappig, maar een gemiste kans voor de VR-branche.

 

Welke do’s and don’ts mis je nog in dit lijstje?

Tot slot deze tip: benieuwd hoe je je collega’s, medewerkers, leerlingen of klanten een goede, fijne en efficiënte VR-ervaring kan bieden? Lees het boek VR door een zakelijke bril. Hierin staat onder andere een praktische zevenstappenplan voor de toepassing van virtual reality. Je krijgt ook enkele extra downloads, zoals een audiobestand om te delen met je team. 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Bestel het boek

Hulp nodig?

VR consultancy
Menu