VR-brillen vergelijken

VR-brillen vergelijken

Laten we VR-brillen vergelijken. De markt is namelijk booming en er komen steeds meer gave apparaten bij. Die grotere keuze is natuurlijk goed nieuws voor jou als manager of ondernemer. Maar het levert misschien ook wat vragen op, want welke bril kies je nu? Ik heb de verschillen tussen drie topexemplaren daarom handig op een rij gezet.

VR-brillen

Eerst het belangrijkste VR-brillennieuws:

  • Een maand na de lancering van de Pico Neo 3 kondigde HTC de Vive Focus 3 aan, ook een zakelijke headset.
  • Tot die tijd was de Quest 2 van Oculus de beste draadloze 6DoF*- bril. Maar de Quest 2 business-editie is veel duurder dan de consumentenversie en niet iedereen is even enthousiast over de rol van Facebook.
  • Nu hebben we dus drie geweldige concurrenten. Ze hebben verschillende functies,  andere aanbiedingen voor apparaatbeheer en andere beveiliging, maar bieden allemaal een goede VR-ervaring. Om een keuze te kunnen maken wil je de brillen dus op meerdere punten vergelijken.

*Tip: geen idee wat 6DoF betekent en waarom het ertoe doet? Lees VR door een zakelijke bril. Het is als een spoedcursus over virtual reality en zowel in het Nederlands als in het Engels verkrijgbaar. 

VR-brillen vergelijken

Hieronder zie je de drie eerder genoemde brillen en de belangrijkste vergelijkingspunten.

Wat vind jij van de nieuwe brillen? Welk van deze drie heeft je voorkeur?

Nog meer VR vergelijken

Ben je nog redelijk nieuw in de VR-wereld? Ga dan eens op een VR-safari. Daarmee bedoel ik dat je (veel) verschillende headsets en apps wil proberen en ervaren. Vooral dat laatste is key bij virtual reality: je moet écht die bril opzetten en de apps ervaren. Pas dan begrijp je de effecten van deze interactieve en immersieve techniek. Kijk daarom eens in je omgeving welke ondernemers al gebruik maken van VR en vraag of je een keer mag komen kijken. Vaak laten ze het met plezier zien. Uiteraard wil je ook de techniekbeurzen en arcades bezoeken. Veel plezier! 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Bestel het boek

Hulp nodig?

VR consultancy
Menu