fbpx

Virtuele nieuwjaarsfeesten om 2020 goed af te sluiten

Virtuele nieuwjaarsfeesten om 2020 goed af te sluiten

Er worden dit jaar heel wat virtuele nieuwjaarsfeesten gevierd. Het aantal VR-events valt helaas nog een beetje tegen. Dat moet beter kunnen. Dat lijkt me dus een goed voornemen voor 2021! Voor nu: ziehier 7 toffe virtuele nieuwjaars events om samen met de rest van de wereld af te tellen naar het nieuwe jaar. 

VR-events
1 VRChat: Jean-Michel Jarre live bij de Notre-Dame

Synthesizer-kunstenaar Jean-Michel Jarre speelt 31 december een spectaculaire set in de Norte-Dame. Of beter gezegd: zijn avatar speelt een set in een virtuele Notre-Dame.
Je mag je verheugen op gave muziek, veel lichten en lasers en, ook tof, dit virtuele nieuwjaarsfeest is gratis te bezoeken via VRChat. Kijk mee vanaf je pc of met je VR-headset. Ik adviseer dat laatste, want de ervaring is natuurlijk het best in VR.  

 

2 Rec Room: Holiday Market

Het sociale VR-platform Rec Room viert dagenlang feest: dat begon 17 december en eindigt 1 januari.
Bezoek shops, maak een sneeuwpop, speel spelletjes met mensen uit allerlei landen en ‘be merry’.

3 AltspaceVR: Winter Wonderland 

Winter Wonderland  (#GetSocial) is een immersief sociaal VR-experiment in AltspaceVR. Het begon 1 december al en het gaat door tot 15 januari. Er is een ijsbaan, een lounge en je kan vrijwel dagelijks events bezoeken zoals een open mic night.
Het event is ook te bezoeken via Rec Room, VR Chat en ENGAGE.
In Altspace worden trouwens constant events georganiseerd, dus hou de agenda in de gaten.

Virtuele nieuwjaarsfeesten 
1 Tomorrowland

Jaaa, Tomorrowland geeft een virtueel nieuwjaarsfeest!
Op vier digitale podia treden meer dan 25 artiesten op, waaronder Armin van Buuren, Charlotte de Witte, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, Duck Sauce, Joris Voorn, Martin Garrix, Meduza en Snoop Dogg draait ook een set onder de naam DJ Snoopadelic.
Helaas is het event niet te bezoeken in VR. Het is wel te streamen op je PC, laptop, smartphone of tablet.
Kaartjes kosten: 20, 25 of 50 euro, afhankelijk van je wensen.

2 Goodbye 2020: een thuisfestival met Zoom

Maarten Schulz van Follow the Beat kwam ook met het geniale idee om een online feest te vieren. De organisatoren van Dance Valley, Milkshake en Vunzige Deuntjes werkten daar graag aan mee. En daarom kun je op 31 december vanaf 16 uur tot 5 uur ‘s morgens genieten van het thuisfestival Goodbye 2020.
Er zijn zo’n veertig streams, van verschillende stages, met verschillende muziekstijlen waaronder Nederlandstalig, trance, hiphop en techno. Snelle, Broederliefde en Fedde Le Grand zijn enkele hosts.
Leuk: via Zoom kun je contact leggen met andere feestgangers. Of maak een privékamer voor je familie en vrienden.

 

3 Times Square

Altijd al eens nieuwjaar willen vieren op Times Square? Doe het dan nu. Want het is een stuk makkelijk nu het feest virtueel plaatsvindt op je mobiel of pc.
De organisatie belooft ‘de beste muziek, technologie en kunst’ dus sign up en maak je avatar klaar voor dit gratis event.

 

4 BTS

De waanzinnig populaire, Koreaanse boyband BTS moest afgelopen jaar hun wereldtour afblazen en dat maken ze goed met nieuwjaar. Big Hit, het management van de band, organiseert net buiten Seoul namelijk een megashow. Naast BTS komen ook de K-pop artiesten NU’EST, GFriend en ENHYPEN. En jij kan erbij zijn, want de show is virtueel te bezoeken vanaf je pc.
Kaarten kosten $36 en zijn te bestellen via Weverse.

 

Tip: zelf virtuele nieuwjaarsfeesten organiseren met je familie, collega’s of studiegenoten? Coronavrij? There’s a VR-app for that! Bekijk hier vier favorieten sociale VR-apps .Nummer 2 is heel geschikt voor VR-nieuwjaarsfeestje.

Tip 2: je kan tijdens de feestdagen natuurlijk ook een goed boek pakken, zoals ‘VR door een zakelijke bril’

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Bestel het boek

Hulp nodig?

VR consultancy
Menu