fbpx

Virtual reality voor het toerisme: een gimmick?

Virtual reality voor het toerisme: een gimmick?

Virtual reality en toerisme lijken zo’n geweldige match. Toch is er nog veel ruimte voor verbetering. “Het is niet genoeg om je 360-gradenvideo op internet te zetten of om een cardboardje mee te geven zodat mensen de films thuis kunnen bekijken,” zegt Marco Lacker van Virtual Travel. Maak kennis met deze VR-ondernemer en leer van zijn ervaringen. 

Door: Afke Teunen

Wie: Marco Lackner 
Eigenaar van: Virtual Travel 
Specialist op het gebied van: 360-gradenvideo’s voor de toerismebranche en vrijetijdssector.
Wanneer is hij begonnen met VR: in 2017 
Achtergrond: reisinkoper voor o.a. Sunweb

Zien wat hij doet? Pak je VR-bril en ga naar het Youtube-kanaal van Virtual Travel 

Waarom 360-gradenvideo’s?

“Wij maken met name promotiemateriaal voor de toerismebranche en na jarenlang video’s en foto’s gemaakt te hebben, zochten we een manier om ons extra te onderscheiden. Dat kan met 360.”

“Ook toeristen willen meer. Nederlanders zijn zeker bereid om online te boeken, maar dan moeten de beelden wel realistisch zijn. Foto’s laten vaak alleen het beste zien. Met een 360-video kun je minder verbergen.”  

Wie zijn je opdrachtgevers?

“Het grappige is dat de vraag vooral van de hotels en campings kwam, maar het zijn nu de regio’s en touroperator’s die ons inhuren. Wij gaan naar bepaalde gebieden of landen om die te promoten. Een hotel neemt soms wel een extra tour af of ze nemen wat beelden af uit onze video’s. Maar de opdrachtgevers zijn een beetje verplaatst.”

Enig idee waarom hotels en campings terughoudend zijn?

“Je hebt een paar 360-pioniers gehad en die eerste beelden waren kwalitatief niet geweldig. Er was dus wel een vraag of zoektocht van hotels en campings om zich op deze manier te kunnen onderscheiden, maar ze waren er nog niet allemaal even enthousiast over.”

Hoe denken anderen uit de branche over VR?

“Voordat we besloten om 360-gradenvideo’s te gaan maken hebben we enquêtes gehouden op diverse reisbeurzen, zoals bij de Vakantiebeurs en ITB Berlin. We hebben aanbieders letterlijk gevraagd: ‘Wat zijn je ervaringen met VR? Waarom overweeg je het wel en waarom overweeg je het om niet in te zetten?’ Vaak kwamen we brillen tegen die niet eens werden gebruikt.”

“We merkten dat de houding op het gebied van VR en het brilgebruik best negatief was. Mensen werden misselijk, anderen moesten te veel personeel inzetten. Samsung Gear werd toen vaak gebruikt , maar die telefoons waren snel leeg, te duur in aanschaf of werden gaandeweg de dag te heet. Je kon ook niet zien wat mensen aan het kijken waren. Er waren heel veel nee’s.”

Welke verbeteringen zie je nu? 

“De kwaliteit van de video’s is enorm toegenomen en je kunt betaalbaar filmen in 8K tot 12K. Daarnaast is de kwaliteit van de brillen toegenomen. En wij hebben een app en een VT-desk ontwikkeld, zodat we met iemand kunnen meekijken. Ze zijn zelfs zo ontwikkeld dat er niemand meer nodig is om die bril te bedienen en het uitnodigt om te gebruiken. De persoon die een virtueel filmpje bekijkt doet alles zelf. Dit maakt het interessanter en makkelijker om VR beter in te zetten. Want ondanks de negatieve ervaringen, kunnen we wel zien dat het gebruik van virtual reality op beurzen door de jaren heen is toegenomen. Van twee of drie procent, tot bijna 20 procent tijdens de laatste Vakantiebeurs. Maar het goed inzetten van het product is nog wel een ding.”

Hoe zet je 360-content goed in?

“Je kan 360- gradenvideo’s toepassen op het web, maar zo’n bril geeft natuurlijk een extra dimensie, zeker op een beurs. Iemand praat op zo’n dag misschien wel met 100, 150 mensen. Jou gaan ze zich herinneringen, omdat jij met VR iets moois te bieden had.” 

“Maar die bril alleen gaat het hem niet doen. Dat is gewoon een leuke ervaring. En als zo dadelijk één op de drie een bril heeft, zegt iemand bij de tweede of derde kraam: ‘Ik heb er net al eentje op gehad, het hoeft niet meer.’ Dus hoe ga je je dan onderscheiden? Je moet daarom veel meer met cross reality werken. Je moet een belevenis geven. Als mensen naar een beurs gaan, gaan ze een dagje uit. Tuurlijk zijn ze op zoek naar een vakantiebestemming en informatie, maar mensen willen met name geëntertaind worden. Ze willen iets doen. Ze willen iets meemaken.” 

Kun je een voorbeeld geven van cross reality?  

“In Nepal hebben we een opname gemaakt met een monnik. Die monnik praat tegen jou en aan de hand van zijn verhaal, neemt hij je mee door Nepal. Als je de bril op de beurs dan afzet, zit daar ook een monnik die je een flyer geeft.”

“Een ander voorbeeld is ‘Tour de Wadden’ die met ons heeft samengewerkt. Zij hebben een speciaal waddendrankje. In de film biedt iemand je dat drankje aan en als je de bril afzet staat er een glaasje voor je. Dat zijn van die kleine extraatjes waardoor je meer te bieden hebt.” 

“Uiteindelijk kan dat natuurlijk zo breed mogelijk getrokken worden. Waarom is er nog geen locatie waar je een Thaise massage kan krijgen, Thais eten kan eten en waar je dan ook een Thaise VR-ervaring kan beleven? Dan wordt de bril pas echt goed toegepast voor het toerisme.” 

“Het is niet genoeg om je 360-gradenvideo op internet te zetten, of om een cardboardje mee te geven zodat mensen de films thuis kunnen bekijken. Je moet er veel meer een verhaal van maken, een beleving. En dat staat nog in de kinderschoenen. Er is wel animo voor en het gaat steeds beter. Maar VR is voor het toerisme nog steeds een gimmick, dat hoeven we niet te ontkennen. Het is wel een hele leuke gimmick met heel veel sales potentie.”

Wanneer is het geen gimmick meer? 

“Als VR daadwerkelijk in staat is om aantoonbaar meer geld op te leveren. Het moet zo ingezet kunnen worden dat de branche zegt dat dit het waard is om er vijfduizend euro in te stoppen. Dat mag dan ook voor entertainment zijn. Want waarom laat een museum die tijdelijke tentoonstelling niet filmen? Liefst op zo’n manier dat er iemand tegen je praat en je een rondleiding geeft. Zo’n tour kun je jarenlang doorverkopen. VR is nu nog een gimmick-achtig product, omdat mensen er de waarde niet van inzien.”

“Het is natuurlijk ook wikken en wegen. Ben je bereid om vijf of tienduizend euro in zo’n film en marketingconcept te stoppen? Of wil je er eerst voor zorgen dat je andere producten op orde zijn? Als je een vakantiehuis hebt en een bed is stuk, dan is een nieuw bed belangrijker dan het promotiemateriaal.”

“Als de mogelijkheden echt goed bekeken worden, als de prijs naar beneden wordt gebracht en de prijs- kwaliteitverhouding beter wordt, dan zijn mensen straks wel bereid om er stappen in te maken. Meer mensen moeten durven en dan geloof ik dat het kan groeien.” 

Zie je ook nog kansen met VR-vakantiecontent voor mensen thuis?

“Wel als jij echt een goede ervaring van bijvoorbeeld een hotel kan creëren. En dan geef je klanten een goeie mobiele bril, eentje die lekker in de hand ligt en technisch geschikt is. Telefoons zijn superscherp tegenwoordig. Die geven fantastisch beeld. Zo wordt de VR-content ook bereikbaar voor mensen thuis.”

“De Quest 2 helpt natuurlijk ook. Maar koop je die bril om spelletjes mee te spelen of omdat je er een reis mee kan boeken? Dat is een stap verder. Met de technologie kan het. Er zijn al apps waarmee je zelf je vliegtuigstoel kan uitkiezen en de hele vakantie kan samenstellen. Welke auto ga je huren, welke excursies ga je doen als je in de Alpen bent? Dat kan allemaal al. Het is alleen nog niet goed genoeg toepasbaar, laat staan dat het goed vindbaar is.”

Heb je nog andere VR-plannen?

“Ik zei laatst tegen iemand uit de reisbranche: ‘Jullie zijn de beste aardrijkskundeleraren die iemand zich kan wensen. Jij bent in 80 landen geweest. Waarom ga je jouw verhaal niet vertellen met onze films?’ Je kan leerlingen een mobiele bril opsturen. Met de app die we ontwikkelen is het een kwestie van klick en play. Druk op een knopje en iedereen ziet hetzelfde beeld. Zeg dat iedereen naar rechts moet kijken en ze zien allemaal die Maya tempel. Hier liggen nog zoveel kansen. Met 360 en VR kun je kennis op zo’n goede manier overdragen. We zijn al met verschillende scholen bezig om te bekijken waar de behoefte ligt.” 

Heb je ook nieuwe plannen voor de reisbeurzen? 

“Als de beurzen straks weer beginnen, wil ik niet alleen brillen zien. We willen echt een entertainmentgedeelte opzetten, bijvoorbeeld op de Vakantiebeurs. Dan maken we er een leuk spel van.”

“Vorig jaar konden mensen op die beurs ook al in VR een vragenlijst invullen: reis je samen, alleen of met een gezin? Hou je van natuur, cultuur of strand? Heb je veel of weinig reiservaring? Daarna konden ze kiezen uit drie 360-gradenfilmpjes van drie mogelijke bestemmingen die bij de aangegeven wensen pasten. Dat bood iets extra’s. Want vroeger wilde iedereen naar Frankrijk. Dat was hét vakantieland. Als je mensen nu vraagt waar ze heen willen, weten ze het vaak niet. Daar liggen kansen. Je kan op een leuke manier informatie bieden waaruit ze dan zelf kunnen kiezen. Zo komt die informatie ook objectiever over. Mensen hebben nu soms toch het gevoel dat we ze vooral iets willen verkopen en ze zijn eerder op zoek naar hulp. Dat maakt dit product zo interessant. Misschien zien ze eerst een filmpje over IJsland, maar als ze dezelfde antwoorden invullen, kunnen ze misschien ook een filmpje over Bali bekijken. Zo kunnen ze de bestemmingen zelf vergelijken.”

“Sommige reisondernemers hebben nog wel een angst. Ze denken: maar als mensen het land al in VR hebben gezien, komen ze niet meer. Dat is natuurlijk niet zo. De video is een teaser of trigger. Als je een filmpje over Israël hebt gezien wil je er juist meer over weten. Want waarschijnlijk heb je dingen gezien waarvan je dacht: dat wist ik helemaal niet. Israel is bijvoorbeeld een heel rijk land. Het is goed aangelegd en voor een toerist heel veilig. Maar het is ook indrukwekkend om de verschillen met het Palestijnse deel te zien. Een reis naar Israël ga je niet vergeten. Je hoeft er niet heen, maar misschien heb je er nog nooit over nagedacht, omdat jouw omgeving naar Frankrijk gaat. Bekijk het filmpje dan eens. Ik weet zeker dat je getriggerd wordt om er meer informatie over op te zoeken.” 

Welke andere doelgroep zijn nog interessant voor 360-reisvideo’s?  

“We hebben het nu alleen over boekers gehad. Maar er is ook een hele groep die niet meer kan reizen. Die mensen zijn misschien ziek of hebben geen geld. Die kan ik toch voor die Eiffeltoren neerzetten. Als ze een bril op hebben en naar boven kijken, zien ze dat ding.”

“We kunnen ook een herbelevenis bieden. Ik kan oudere mensen terugbrengen naar hun roots. Hier was je geboren, je voetbalde op dit veld en dit was je favoriete kroeg. Dan is die VR-bril voor een bejaardenhuis veel indrukwekkender.”

Ik heb begrepen dat je ook iets voor ons hebt. Vertel!

“In samenwerking met partners uit Maleisië, Japan, Indonesië, Frankrijk en België zijn we op zoek gegaan naar mogelijkheden om, zeker in deze tijd, iets extra’s te bieden voor toeristische bestemmingen. We hebben daarom het evenement ‘Are We There Yet’ ontwikkeld. Van 30 april tot 2 mei gaan we 36 uur lang, live allerlei activiteiten aanbieden over de hele wereld. Bezoek bijvoorbeeld in 360-graden Angkor Wat in Cambodja, de piramides in Egypte of volg live een yoga of pilatesles in Japan.”

“Voor een klein bedrag kun je dan toch een reisgevoel beleven en de opbrengst gaat ook echt naar die bestemming of die lokale gids. Voor alle reizigers die nu niet de wereld over kunnen gaan, halen we de wereld naar hen toe. Gewoon thuis op de bank, ook bereikbaar via desktop, laptop, tablet of telefoon. Al is het natuurlijk het mooiste om dit te doen met een echte VR-headset.”

Tip: Kijk voor meer informatie over het VR-event op www.awty.travel. En wil je als bestemming meedoen? Neem dan contact op met Marco via de site

Nog een tip: benieuwd of en hoe jij virtual reality kan inzetten voor jouw bedrijf? Lees het boek ‘VR door een zakelijke bril’. Het leert je alles wat je moet weten om aan de slag te gaan met deze toffe techniek.

 

 

 

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Bestel het boek

Hulp nodig?

VR consultancy
Menu