Virtual reality en horror: gruwelijk goede tips

Virtual reality en horror: gruwelijk goede tips

Virtual reality is een absolute droom voor fans van horror. Je bekijkt dat spookhuis namelijk niet van een afstandje, maar je staat er middenin. Je hoort overal geluiden en monsters komen akelig dichtbij. Door de immersie van  VR voelt het allemaal net iets te echt en algauw gil je als een klein kind. Is dit precies de ervaring die je zoekt?  Hier wat gruwelijk goede suggesties.

Gouwe ouwe Dreadhalls

Het verhaal: je zit gevangen in een dungeon. Kijk er gerust even rond, bedenk of en hoe je kan ontsnappen en probeer het te overleven.
Dreadhalls , een survival horror, werd in 2013 op de markt gebracht en is een heuse klassieker. Je moet hem dus wel spelen.

Bloedmooi: the walking dead; saints & sinners

Het verhaal: New Orleans, of dat wat ervan over is, heeft een zombieprobleem. Het is niet makkelijk om in de leven te blijven en je zal keuzes moeten maken (terwijl je de zombies van je afslaat): kies je het pad van the saint of the sinner?

Zombiefans kunnen hun hart ophalen met dit spel, want de interacties, het keuzeverhaal en de beelden zijn gruwelijk goed. Dit is het soort horror waar virtual reality voor gemaakt is (of andersom). Probeer niet te huilen.

 

Horrorachtbaan Until Dawn: Rush of Blood

Het verhaal: in de (game)wereld van Until Dawn, een wereld vol creepy wezens, staat ook een achtbaan. Jij bent zo dom om daar in te stappen.
VR-achtbanen zijn hoe dan ook iets om mee op te letten, want ze kunnen echt eng en naar zijn. In dit geval wordt er een hoop creepy shit aan toegevoegd en de nodige schrikmomenten. Dan vraag je erom.
Until Dawn: Rush of blood heeft zeven levels en vier moeilijkheidsgraden: easy, normal, insane, and psychotic.

Samen griezelen met Phasmophobia

Het verhaal: jij en je vrienden lopen door een leegstaand huis. Je hebt een zaklamp en wat tools om paranormale activiteiten op te sporen. Het wordt al snel duidelijk dat jullie niet alleen zijn.

Phasmophobia is één van de weinige multiplayer horrorspellen en alleen al daarom verdient het een plek in dit lijstje. Een andere reden voor een vermelding is dit: het spel wordt  ‘absolutely bone-chilling’ genoemd.

 

Gillend puzzelen met Five Nights at Freddy’s: Help Wanted

Het verhaal: Freddy Fazbear’s Pizzarestaurant staat al een tijdje leeg, want er is eerder het één en ander gebeurt (er is iemand gek geworden.) De vraag is nu of jij er wat dingen kan doen, zoals enkele onderhoudwerkzaamheden. Let dan wel op voor de (schattige?) beertjes en robotdieren.

Five Nights at Freddy’s: help wanted bestaat uit meerdere, kleine puzzelspellen en er is absoluut niks schattigs aan. Dit is een pittig spel waarbij alle klassieke horrortechnieken uit de kast getrokken worden, inclusief plotselinge geluiden of gebeurtenissen.

Zweten met The Brookhaven Experiment

Het verhaal: er zijn zombies.
The Brookhaven experiment is een schiet en slash-spel, gespeeld vanuit de eerste persoon. Het is zo actief (de zombies blijven maar komen) dat het soms voelt als een fitnessspel.
Tip: VR is er natuurlijk niet alleen voor vertier en vermaak. De techniek biedt ook mooie zakelijke kansen. Benieuwd? Lees het boek ‘VR door een zakelijke bril‘. Het is zowel in het Nederlands als in het Engels verkrijgbaar, als softcover en ebook. 

AR-game Strange Beasts; ook best eng

Het verhaal: creëer je eigen AR-huisdieren, zoals draken, en speel met ze.
Is Strange beasts een utopian of een enge dystopian film?  Bekijk het hieronder en oordeel zelf.

Wat vind jij van virtual reality en horrorgames?

Wat is jouw favoriete VR-horrorgame? Laat het weten in de comments!

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Bestel het boek

Hulp nodig?

VR consultancy
Menu