fbpx

Een VR-supermarkt: scary of cool?

Een VR-supermarkt: scary of cool?

Heb je de VR supermarkt van Walmart al gezien? Het bedrijf presenteerde een virtual shopping experience tijdens SXSW 2020 (de tech conferentie in Austin Texas) Ik weet nog niet wat ik ervan vind.  

Het concept vind ik wel nice. VR zal voor de supermarkt ongetwijfeld veel waardevolle info opleveren. In zo’n virtuele winkel zie je bijvoorbeeld via welke route mensen lopen. En je ziet waar ze naar kijken.  

Het voordeel voor klanten is dat een VR-winkel altijd open is. En het decor is zelfs aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren. Kies bijvoorbeeld je eigen kleuren of achtergrondmuziek. De mogelijkheden zijn er. 

Maar het is de vraag of het voorbeeld van Walmart dan het beste voorbeeld is. Sommige reacties onder het filmpje zijn namelijk minder positief. De één noemt het zelfs scary. Een ander schrijft: “Did they have to make this feel so dystopian though? So off putting.” 

Oordeel zelf:

 

Tip: benieuwd naar andere zakelijke mogelijkheden met virtual reality? Lees het boek VR door een zakelijke bril. Hierin vind je alle nodige praktische informatie. Na het lezen kun je meteen zelf aan de slag met virtual reality. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Bestel het boek

Hulp nodig?

VR consultancy
Menu