fbpx

De top vijf voordelen van VR voor architecten

De top vijf voordelen van VR voor architecten

2D-tekeningen gaan uit van de verbeeldingskracht van klanten. VR maakt het ze een stuk makkelijker, want die techniek visualiseert de data. Een VR-bril plaatst klanten daadwerkelijk ín het design, zodat ze het op schaal ervaren en er doorheen kunnen lopen. 

En dat is niet het enige voordeel. Hieronder vind je nog vier voordelen van VR voor architecten. 

1. Laat je ontwerp horen

Die snelweg bijvoorbeeld. Hoeveel geluid geeft die als je op de vijfde verdieping woont? In VR kun je klanten omgevingsgeluiden laten horen. 

Ingenieursbureaus werken hier al mee. Witteveen+Bos heeft daar een mooi voorbeeld van. Zij hebben bij de ontwikkeling van een geluidswal de omwonende laten ervaren hoe de situatie is na de bouw. Hiermee konden ze veel zorgen wegnemen. 

2. Test verschillende (materiaal)variaties 

Een extra raam, een deur verplaatsen of ander materiaal gebruiken op de vloer. In VR zijn die variaties snel en makkelijk aan te passen zodat de klant ze meteen kan zien. 

Het verschil in akoestiek door het gebruik van dat andere materiaal op de vloer kun je dus ook laten horen. 

3. Kijken vanuit een ander perspectief 

Onderzoek of je ontwerp inderdaad zo rolstoelvriendelijk is als je denkt en bekijk het VR-model vanuit een ander perspectief. 

4. Samenwerken op afstand 

Thuiswerken en toch samen aan een ontwerp werken? Spreek af in een virtuele ruimte en pak de tekeningen erbij of bezoek samen het 3D model. 

En nog even over die virtuele ruimte. Je kan je fysieke kantoorruimte in VR nabouwen, maar je kan uiteraard ook iets anders ontwerpen. Shell vergadert op Mars. Just saying. 

Tip: benieuwd naar die virtuele werkruimtes? Kijk eens op naar Spatial.

Benieuwd welke VR-brillen je nodig hebt, waar je de juiste software vindt en hoe je een VR-beleving zo effectief mogelijk maakt? Lees het boek: ‘VR door een zakelijke bril’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
You need to agree with the terms to proceed

Bestel het boek

Hulp nodig?

VR consultancy
Menu